Logga in

För att logga in klickar du på den orange knappen på hemsidan för Widgit Online eller så går du direkt till webbadressen www.widgitonline.com/login.

Användare med individuellt konto loggar in med den e-postadress som användes för att registrera kontot.

logging inAnvändare med gruppkonto loggar in med gruppens grupp-id följt av snedstreck och sedan sitt eget användarnamn.

Example: widgit/james

Det går också att logga in med en e-postadress om användaren har angett en e-postadress i sina personliga inställningar.

Det är bara administratörer som måste ange en e-postadress. Det är frivilligt för användare och managers.

Glömt ditt lösenord?

Användare med individuellt konto kan använda länken Har du glömt ditt lösenord? under knappen "Logga in", för att få instruktioner via e-post hur ett nytt lösenord kan väljas.

Användare med gruppkonto kontaktar istället sin administratör för att få hjälp med ett nytt lösenord.

Användare som har angett en e-postadress i sina personliga inställningar kan använda länken Har du glömt ditt lösenord? på samma sätt som en användare med individuellt konto.

Logga ut

Om du använder Widgit Online på en dator som flera personer har tillgång till, så bör du logga ut när du har arbetat färdigt.

För att göra det, klickar du på knappen Logga ut i det övre högra hörnet.

Logga in från mer än en plats

Du kan logga in på Widgit Online från vilken dator som helst där du har en internetuppkoppling. Men du kan bara ha tillgång till redigering av dina dokument på en plats i taget. Det här kallas för ett "arbetspass".

Om du eller någon annan startar ett nytt arbetspass på en annan dator eller i ett annat fönster i webbläsaren, så blir man tillfrågad om att stänga ner det första arbetspasset:

"Du har påbörjat ett arbetspass i en annan webbläsare eller på en annan dator. Du kan enbart redigera dokument i ett arbetspass åt gången. Vill du stänga ner ditt tidigare arbetspass?"

Klicka OK.

Notera: Om du ser ovanstående meddelande men är säker på att du inte har Widgit Online öppet någon annanstans, så bör du försäkra dig om att ingen annan har tillgång till dina inloggningsuppgifter. Det är viktigt att i så fall genast byta lösenord för att försäkra dig om att dina uppgifter är säkra.